زردچوبه یک ادویه با خواص متعدد و قابل توجه است که می تواند در رابطه با بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار گیرد . منتهی درمان برخی از بیماریها را نمی توان بعنوان مثال، منحصر به ادویه جات نمود و بهتر آنست که نظر پزشک را در چنین مواردی مورد توجه قرار داد.

زرد چوبه از خانواده زنجبیل (Ingwer) است و از زمانهای قدیم بعنوان دارو مورد استفاده قرار می گرفته است. زردچوبه شبیه به زنجبیل حامل ترکیبات آنتی اکسیدان، ضد التهابی می باشد که سلامت بدن را ارتقاء می بخشند. بر اساس مطالعات انجام گرفته، زرد چوبه دارای خواص ضد سرطان است، بخصوص در صورتی که از آن بصورت مرتب  استفاده شود . جهت آزاد شدن عوامل اثر گذار بهتر است که زرد چوبه با فلفل  و روغن نارگیل مخلوط گردد.

خواص زرد چوبه:

  • تسهیل در هضم غذا

همانطوریکه گفته شد زرد چوبه دارای خواص ضد التهابی بوده و هضم غذا را تسهیل می کند، بخصوص در موارد تولید زیاد اسید در معده، استفاده از زردچوبه بسیار اثر گذار است. عمل دودی روده ها توسط زرد چوبه تحریک گردیده و  بنابراین تخلیه روده ها آسان می شود.

  • ضد دردهای ناشی از آرتریت.

با توجه به خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی، زرد چوبه عاملی موثر در رفع سفتی و کاهش درد در ناحیه اندامها می باشد.

  • پیش گیری آلزایمر

ماده curcumin با توجه به داشتن خواص ضد التهابی و اثر منفی بر رادیکال های آزاد،  می تواند واکنشهای التهابی در مغز را تسکین داده و کاهش توانائی های شناختی را مهار نماید.

  • اثر ضد سرطان

غلظت بالای آنتی اکسیدان در زرد چوبه سبب افزایش فعالیت سلولی و جلو گیری از اثر مضر رادیکالهای آزاد می شود.

  • عملکرد بهتر کبد

از زمانهای قدیم از زرد چوبه در مقابله با برخی از بیماریهای کبد استفاده شده است. زرد چوبه بخصوص سطح بیلی روبین و تولید اسیدهای صفرا را متعادل می کند. علاوه بر ایجاد تعادل در عملکرد کبد، زردچوبه سبب بهتر شدن هضم غذا و تجزیه چربی در بافت کبد نیز می شود.

  • اثر مثبت زرد چوبه بر سیستم قلبی عروقی

مصرف مرتب زردچوبه کمک بزرگی  در عملکرد قلب دارد همچنین شریانها تقویت شده و بدین ترتیب درخونرسانی به قلب اثر گذار است. خواص آنتی اکسیدان زرد چوبه، میزان کلسترین ” بد” (LDL-Cholesterin) و تری گلیسرید را  کاهش می دهد. این واکنش در رابطه با بیماری آرتریواسکلروز و پر فشاری خون از اهمیت اساسی بر خوردار است.بعلاوه زردچوبه از ایجاد لخته در خون و پیوند آن با دیواره شریانها جلوگیری می کند، ضمن اینکه واکنشهای التهابی در سیستم قلبی عروقی نیز تسکین پیدا می کنند.

  • اثر گذاری بر پوست

زرد چوبه از پیری زود رس پوست ( استفاده داخلی و هم  خارجی) جلوگیری می کند. این ادویه سدی در مقابل رادیکالهای آزاد  ایجاد کرده و بطور همزمان تولید کلاژن و الاستین را تحریک میکند

  • اثر گذاری بر دیابت

اثرات آنتی اکسیدان زرد چوبه و تسکین واکنشهای التهابی ، متابولیسم گلوکز را بخصوص در افراد مبتلا به دیابت تیپ 2حمایت می کنند.

توجه:

  • با وجود مزایای قابل توجه زردچوبه، نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. استفاده بی رویه آن ممکن است که سبب تحریک مخاط معده گردد.
  • زرد چوبه ممکن است که در افرا مبتلا به سنگ کلیه سبب قولنج و درد زیاد شود.
  • بیمارانی که تحت درمان با داروهای ضد انعقاد و داروهای ضد التهاب قرار دارند بهتر است که قبل از مصرف مرتب زردچوبه، با پزشک مورد اعتماد خود مشورت نمایند.

 طرز مصرف زردچوبه:

  • مصرف مرتب به همراه با غذا
  • تهیه کپسول زردچوبه طبق دستور پزشکان طب سنتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *