Lexicon Echinococcus granulosus ,hydatid cyst
تاریخ ایجاد و یا تغییر1400/11/3 
پارامترهای موجودAnti- Echinococcus granulosus IgG
عامل عفونت:
عامل عفونت Echinococcus granulosus است ، سگ سانان ميزبان اصلي (نهايي) و علفخواران ميزبان واسط اصلي آن هستند و انسان بطور اتفاقي درمرحله لاروي آن (به عنوان ميزبان واسط غيرفعال) مبتلا مي‏شوند.
راه سرایت و انتشار بیماری:
انسان از طریق بلع تخم های كرم از طریق تماس مستقیم با میزبان نهایی آلوده (سگ ، به ندرت گربه) ، از طریق تماس با مدفوع آلوده ، خاک یا غذای آلوده دچار عفونت می شود. این بیماری در سراسر جهان ، به ویژه در کشورهای مدیترانه ای و بالکان یافت می شود.
کلینیک:
دوره کمون: چند ماه تا چند سال تمام گروه های سنی ، ازجمله کودکان در معرض ابتلاء قرار دارند (در مقایسه با اکینوکوکوز آلوئولار!)تصویر بالینی با کیست های که به آهستگی رشد پیدا میکنند(هیداتید) ، به ویژه در کبد (70٪) و ریه ها (20٪) مشخص می شود ، که معمولاً به دلیل اشغال فضا ، ایجاد فیستول سیستو بیلیاری یا فیستول برونشیال یا واکنش های آنافیلاکتیک پس از پارگی خود به خودی کیست ، علامت دار می شوند.
تشخیص:
– روش های تصویربرداری [1](سونوگرافی NMR، CT ، NMR ، PET-CT): کیست کپسوله شده (تشخیص افتراقی برای اکینوکوکوز آلوئولار).
-تشخیص آنتی بادی خاص ( عصاره هیداتید (E. granulosus در 80-100٪ بیماران مبتلا ​​موفقیت آمیز است. نتایج مثبت ضعیف ممکن است ناشی از واکنش نسبت به پروتئینهای میزبان باشد. در موارد سرولوژی منفی ، بررسی و پیگیری در طی چند هفته توصیه می شود. علاوه بر این ، واکنش متقاطع با سایر هلمینت ها مانند فیلاریا باید در نظر گرفته شود. کاهش تیتر آنتی بادی نشانگر موفقیت در درمان است.
-بافت شناسی پس از عمل جراحی
درمان و پیش گیری:
کیست هیداتیک در درجه اول با جراحی درمان می شود .در درمان داروئی ازآلبندازول استفاده می گردد.
ReferencesBrunetti E, Kern P, Vuitton DA. Expert consensus for the diagnosis and treatment of cystic and alveolar echinococcosis in humans. Acta Trop 114: 1-16, 2010(13

[1] CT: computed tomography

MRI: magnetic resonance Imaging

PET/CT: positron emission tomography

NMR: Nuclear magnetic resonance spectroscopy