Lab Test  Antithrombin III-activity Antithrombin-activity ATIII
تاریخ ایجاد و یا تغییر 1400/11/3
متدPhotometry
حجم نمونه خون0.5ml Citrat-Plasma
اندیکاسیون-تشخیص افتراقی بیماریهای ترمبوآمبولیک
-تشخیص و کنترل DIC
-کنترل درمان آنتی ترومبین
-اختلالات عملکرد کبد
-سندرم نفروتیک
-سندرم Hellp[1]
محدوده مرجعبه جواب آزمایش مراجعه نمایید.
تفسیردر موارد کمبود مادرزادی ATIII ، فعالیت آن به حدود 70-40 % کاهش پیدا می کند. در درمان هپارین نیز فعالیت ATIII بصورت گذرا به 30-20 % تقلیل پیدا می کند.
اطلاعات کوتاهدر کمبود مادرزادی AT-III تمایل قابل توجهی به ترومبوز وجود دارد! در حدود 80٪ از بیماران حداقل یک مورد ترومبوآمبولیک تا 40 سالگی رخ می دهد! از آنجا که AT-III در مرحله حاد بیماریهای ترومبوآمبولیک کاهش می یابد و تحت درمان ضد انعقاد خوراکی افزایش پیدا می کند ، انجام چندین آزمایش در فواصل معین برای تشخیص لازم است. کاهش اکتسابی AT-III به عنوان مثال در نارسایی کبد و سندرم نفروتیک. مشاهده می شود.
اطلاعات بیشترآنتی ترومبین (AT = AT-III) سنتز شده در کبد مهمترین مهار کننده انعقاد پلاسما است. AT بخصوص ترومبین و فاکتور Xa را غیرفعال می کند. مولکول AT دو محل اتصال دارد ، یکی برای ترومبین و دیگری برای مولکول های آنیونی مانند هپارین.
ارزیابینقص مادرزادی AT به صورت اتوزومی غالب به ارث می رسد ، شیوع 16/0در صد است. در حال حاضر بیش از 180 جهش در ژن AT وجود دارد که منجر به کمبود AT می شود. کمبود AT به دو تیپ I و II تقسیم می شود که نوع I با کاهش غلظت و فعالیت بازدارنده و نوع II که با غلظت طبیعی پروتئین، ولی کاهش فعالیت آن همراه است . از نظر بالینی ، کمبود مادرزادی AT-III با تمایل قابل توجهی به ترومبوز تجلی می یابد (خطر ترومبوز 20 تا 50 برابر افزایش پیدا می کند). حدود 80٪ از بیماران تا 40 سالگی حداقل یک مورد ترومبوآمبولی را تجربه می کنند. به همین دلیل کمبود مادرزادی AT از جمله موارد منع مطلق مصرف مهارکننده های تخمک گذاری بشمار می رود. کاهش اکتسابی AT به عنوان مثال در نارسایی کبد و سندرم نفروتیک مشاهده می شود.
ReferencesCullen P, Adam S, Kaiser B, Neumaier M. Status der Thrombophilie-Diagnostik unter besonderer Berücksichtigung molekulargenetischer Aspekte. J Lab Med 33: 283-92, 2009(67). Luxembourg B, Krause M, Lindhoff-Last E. Basiswissen Gerinnungslabor. Dtsch Ärztebl 104: 1489-97, 2007(68).

[1] HELLP syndrome is a life threatening obstetric complication, an abbreviation of the three main features Hemolysis, elevated liver enzymes and low platelet count.