Lab TestRheumatoid factor RF
تاریخ ایجاد و یا تغییر 1400/11/3
متدImmunoturbidimetric assay
نوع و حجم نمونه 0.5ml serum
اندیکاسیون– تشخیص وکنترل روند بیماری های روماتیسمی نظیر آرتریت روماتوئید،
– بیماریهای کلاژن و کرایو گلوبولینمی
محدوده مرجعبه جواب آزمایش مراجعه نمائید.
اطلاعات کوتاهبعلاوه انجام تست CCP-Ab نیز توصیه می شود
اطلاعات بیشترفاکتورهای روماتوئید (RF) اتوآنتی بادی هایی هستند که علیه یک منطقه تغییر یافته Fc از IgG-Ab واکنش نشان می دهند. آنها می توانند به تمام گروه های ایمونوگلوبولین تعلق داشته باشند. با این حال ، به دلیل قدرت اتصال بالای آنها (avidity)، در درجه اول RF از کلاس IgM اهمیت تشخیصی دارند.
ارزیابیRF به طور عمده در موارد مشکوک به آرتریت روماتوئید (RA) تعیین می شود ، اما حساسیت آن کم است (تقریبا 40٪ در ابتدای بیماری ، تا 80٪ در ادامه بیماری). بنابراین توصیه می شود که علاوه بر این ، CCP-Ab (به CCP-Ab نیز مراجعه کنید) و MCV-Ab (به Anti-mutated-citrullinated-vimentin antibodies) نیز تعیین شوند. در کودکان ، مقادیر 60 – 80 IU / ml می تواند نشانگر آرتریت روماتوئید جوانان باشد. افزایش RF بخصوص در سندرم شوگرن (95-75٪) و سایر کلاژنوزها (از جمله 20-40٪ در SLE ، 35٪ در اسکلرودرمی ، 30٪ در پان آرتریت نودوزا) شایع است.
تیتر پایین RF در تعداد زیادی از بیماری های روماتیسمی و غیر روماتیسمی ، بیماری های عفونی حاد و مزمن و با افزایش سن حتی در افراد سالم و بدون ارتباط بالینی قابل تشخیص است. RF را می توان با تعیین ایزوتایپ های آن به IgG-RF ، IgM-RF و IgA- RF تفکیک کرد. IgA-RF به نظر می رسد با روند تهاجمی تر RA همراه باشد.
در مورد بیماری های همراه با تشخیص RF ، سطح مطلق RF اندازه گیری قابل اطمینان از فعالیت بیماری نیست ، اما می تواند برای ارزیابی روند بیماری و نظارت بر درمان مورد استفاده قرار گیرد. در بیماران با شواهد بالینی آرتریت روماتوئید و / یا غلظت کم یا عدم وجود RF در سرم ، تعیین RF در مایع مفصلی مفید است.
عوامل اثر گذار: نتایج مثبت کاذب ممکن است به دلیل ایمون کمپلکسهای در گردش (Circulating Immune Complex)مشاهده شود.
ReferencesAtes A, Kinikli G, Turgay M, Akay G, Tokgoz G. Effects of rheumatoid factor isotypes on disease activity and severity in patients with rheumatoid arthritis: a comparative study. Clin Rheumatol 26: 538-45, 2007(128).  Arbeitsgemeinschaft der Wissenschaftlichen Medizinischen Fachgesellschaften (AWMF). S3-Leitlinie: Management der frühen rheumatoiden Arthritis. Leitlinien-Register Nr 060/002 2011(129).