Lab Test | Glucose Tolerance Test GTT oGTT |
تاریخ ایجاد و یا تغییر | 1400/11/3 |
متد | Hexokinase,Photometry |
نوع و حجم نمونه | 3x 0.5 ml serum/plasma |
اندیکاسیون | موارد مشکوک به اختلال در تحمل گلوکز، DM Typ 2 |
محدوده مرجع | به جواب آزمایش مراجعه نمائید. |
اصول | مصرف خوراکی مقدار مشخص گلوکز باعث افزایش قند خون و در نتیجه سطح انسولین می شود. در این آزمایش توانایی بیمار برای تحمل مقدار استاندارد گلوکز خوراکی ارزیابی می گردد. دریافت غذای فیزیولوژیک در شرایط استاندارد باعث افزایش ترشح انسولین از سلولهای بتا پانکراس می شود. |
آماده سازی بیمار: | – رفتار معمول غذا خوردن حداقل به مدت 3 روز (حدود 150 گرم کربوهیدرات در روز) – حداقل 10-16 ساعت پرهیز از غذا و الکل – در صورت امکان و با نظر پزشک ، حداقل 3 روز قبل از آزمایش داروهای اختلال زا قطع شوند. – در طول آزمون: استراحت ، عدم استعمال دخانیات ، بدون صرف غذا – بدون فشار جسمی |
انجام تست: | * ساعت 8 – 9 صبح نمونه گیری خون برای گلوکز ناشتا * ظرف 5 دقیقه نوشیدن محلول گلوکز: – بزرگسالان: 75 گرم گلوکز در 300 میلی لیتر آب – کودکان: 75/1 گرم گلوکز / کیلوگرم وزن بدن * نمونه گیری خون 1 و 2 ساعت پس از نوشیدن گلوکز |
تفسیر: | گلوکز ناشتا : نرمال : 100mg/dl > غیر طبیعی:mg/dl 125-100 دیابت : 125mg/dl < گلوکز 2 ساعت: نرمال : 140mg/dl > اختلال در تحمل گلوکز: 200– 140 mg/dl دیابت : 200mg/dl < |
اطلاعات کوتاه: | پیش شرط ها: عدم ابتلا به دیابت ، عدم اسیدوز یا کتون اوریا ، عدم کمبود پتاسیم یا منیزیم ، عدم اختلالات جذب روده و هپاتوپاتی شدید یا بیماریهای تب دار. |
آزمایشگاه مرکزی پاتوبیولوژی Pathobiology Laboratory Center
ساعات کاری: شنبه تا پنجشنبه: 6 صبح تا 17:30 عصر ( آزمایشگاه در ایام نوروز، به جز تعطیلات رسمی، باز می باشد)