Lab TestChloride
تاریخ ایجاد و یا تغییر 1400/11/3
متدISE (Ion.selective electrode)
نوع و حجم نمونه 0.5ml serum, CSF,Urine
اندیکاسیوناختلال آب-، الکترولیتها و متابولیسم اسید- باز
محدوده مرجعبه جواب آزمایش مراجعه نمائید.
اطلاعات بیشترکلرید (Cl-) به عنوان آنیون اصلی درمقابل کاتیون سدیم ، مهمترین آنیون در فضای خارج سلول است و بنابراین نقش مهمی در حفظ اسمولالیته پلاسما و حجم پلاسما دارد. تغییرات غلظت آن به طور عمده به صورت غیر فعال و غالباً در جهت تغییرات سدیم، صورت می گیرد. در صورت تغییر ناسازگار در کلرید و سدیم ، اختلاف بین این یونها (SID =Strong Ion Difference) تغییر پیدا کرده و بر مقدار pH تأثیر می گذارد. افزایش SID (هدر رفتن بیشترکلرید در مقابل Na) منجر به آلکالوز (آلکالوز هیپوکلرمیک) ، کاهش SID (هدر رفتن ضعیف تر کلرید در مقابل Na) منجر به اسیدوز (اسیدوز هیپرکلرمیک) می شود. برای تشخیص افتراقی اسیدوز متابولیک ، اطلاع از شکاف آنیون مهم است ، که محاسبه آن با کم کردن غلظت مولی آنیونهای اصلی ، یعنی کلرید و بی کربنات (Cl- + HCO3-) از غلظت سدیم (Na +) صورت می گیرد. شکاف آنیون بزرگ بطور غیرمستقیم افزایش غلظت اسیدهای آلی (لاکتات ، اجسام کتون) را نشان می دهد.
تشخیص افتراقی غلظتهای غیر طبیعی کلرید در سرم:
* افزایش کلرید:
اسیدوز توبولار کلیه ، هایپرونتیلیشن مزمن (تب) ، مصرف بیش از حد کلرید ، پسودوهایپرکلرمیای کاذب ناشی از برومیدها.
* کاهش کلرید:
از دست دادن شدید شیره معده (استفراغ) ، داروهای ادرار آور (به عنوان مثال فوروزماید ، اسید اتاکرینیک) ، هایپرالدوسترونیسم ، آلکالوز متابولیک ، سندرم شیر قلیا.
* افزایش شکاف آنیون:
اورمی ، اسیدوز لاکتیک (شوک) ، کتواسیدوز و مسمومیت با  سالیسیلات ، متانول ، اتیلن گلیکول وپارالدئید.
* کاهش شکاف آنیون:
برومیسم و در غلظت های زیاد کلسیم ، منیزیم ، لیتیوم در سرم. فاکتورهای اثر گذار: افزایش کاذب غلظت در سرم در رابطه با داروهای هاوی برم.