Lab Test Aldosterone
تاریخ ایجاد و یا تغییر 1400/11/3
متدCLIA
حجم نمونه خون0.5ml Serum
اندیکاسیونتشخیص افتراقی پر فشاری خون، هیپوکالمی، نارسائی بخش قشری غده آدرنال
محدوده مرجعبه جواب آزمایش مراجعه نمائید.
اطلاعات کوتاهبه عنوان غربالگری برای هایپرآلدوسترونیسم اولیه ، تعیین نسبت آلدوسترون / رنین (ARQ) توصیه می شود.
اطلاعات بیشترآلدوسترون در قشر آدرنال (NNR) تولید شده و مهمترین مینرالوکورتیکوئید محسوب می شود. آلدوسترون یک جزء از سیستم رنین-آنژیوتانسین-آلدوسترون است ، که در تنظیم تعادل سدیم ، حجم خارج سلولی ، فشار خون و جریان خون کلیه نقش دارد. آنزیم رنین ، تجزیه آنژیوتانسینوژن ایجاد شده در کبد را کاتالیز می کند .آنژیوتانسین I آزاد شده ، بطور عمده در ریه ها ، توسط آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE) به آنژیوتانسین II تبدیل می شود که از لحاظ بیولوژیکی فعال و عامل مهمی در انقباض بافت عضلانی مویرگ‌ها و سرخرگ‌ها (vasopressor) محسوب می گردد. آنژیوتانسین II سبب تحریک ترشح آلدوسترون می شود. بعلاوه، تولید آلدوسترون تحت تأثیر ACTH و تغییر در غلظت پتاسیم نیز قرار دارد. آلدوسترون باعث افزایش جذب مجدد سدیم ، کلراید و افزایش دفع پتاسیم ، آمونیوم و پروتون ها می گردد.
ارزیابیهایپرالدوسترونیسم (سندرم کان) می تواند به شکل اولیه یا ثانویه ظاهر شود. افزایش میزان آلدوسترون همچنین می تواند در بارداری و در نیمه دوم سیکل مشاهده شود. هیپوآلدوسترونیسم کمتر مشاهده می شود و ممکن است طی نارسائی بخش قشری غده آدرنال (بیماری آدیسون) و همراه با سندرم آدرنوژیتال و همچنین در اختلالات بیوسنتز آلدوسترون ظاهر شود.
فاکتور های مؤثر بر جواب آزمایشتراز سدیم مهم است! احتمالاً باید دفع سدیم نیز اندازه گیری شود که باید بین 100 تا 250 میلی مول در روز باشد. حد اقل باید 8 روز قبل از نمونه گیری خون ، دیورتیک ها ، داروهای ضد فشار خون ، ملین ها ، کورتیکوئیدها ، داروهای ضد افسردگی ، داروهای پیشگیری از بارداری ، مکمل های پتاسیم و آنتی بیوتیک ها ، قطع شوند ،اسپیرونولاکتون ها از 4 – 6 هفته قبل!