10 عادت که سبب چاقی شما می شود

اگرکاهش دادن وزن آسان می بود، بیش از 2 میلیارد انسان گرفتار چاقی نبودند. تغییر در عادات قدیمی نه تنها دشوار است، بلکه ممکن است که سبب ایجاد مسائلی در حفظ سلامتی شود . هر یک از ما ممکن است بعلت برنامه کاری روزانه مجبور به خوردن غذاهای ناسالم باشد، ضمن اینکه مشغله کاری نیز می تواند بخودی خود به سلامتی ما آسیب وارد کند . بسیاری از افراد در حقیقت نمی دانند که در رابطه با سلامتی خود مسیر اشتباهی را در پیش گرفته اند. بعبارت دیگر زمانی ما به دنبال یک سناریو جدید می رویم  که با عواقب این مسیر اشتباه مواجه شده ایم .

در اینجا لیستی از عادات رایج ارائه می شود که باعث افزایش وزن فرد می شوند.

  1. میزان استرس : استرس یکی از عوامل ایجاد اضافه وزن، بخصوص در دور کمر است. استرس در بسیاری از ما سبب پرخوری می شود که ظاهرا آرامش بخش است. جالب است که هرگاه خواسته باشیم با استرس مقابله کنیم، به پرخوری روی می آوریم . اشتها نسبت به غذاهای ناسالم سبب افزایش چربی در ناحیه شکم و نهایتا موجب بروز بیماری های مرتبط با سبک زندگی، نظیر بیماریهای قلبی، افزایش فشار خون، دیابت و غیره می شود.

بنابراین کمتر بخورید و راه های متفاوتی برای مقابله با استرس پیدا کنید.

  • نوشیدن نوشابه های شیرین(سودا)

نوشیدن نوشابه های شیرین نه تنها باعث افزایش چربی می شود، بلکه سبب ایجاد بسیاری از بیماریهای مزمن نظیر چاقی مفرط و بیماریهای متابولیکی دیگر می گردد. سودا حاوی شیرین کننده های مصنوعی است که می تواند برای بدن خطرناک باشد و همچنین یکی از عوامل اصلی گسترش بیماری همه گیر چاقی در سراسر جهان است.

مصرف نوشابه شیرین را محدود و میزان کالری مورد نیاز در روز را برای خود تعریف کنید. بعلاوه جهت کاهش اضافه وزن به حرکت و ورزش روی آورید . بدین ترتیب می توانید از بروز بیماریهای فوق جلوگیری کنید.

  • خوردن سریع غذا

خوردن سریع غذا عادت بدی است، بخصوص برای افرادیکه مایل به کاهش وزن خود هستند. بسیاری از افراد غذای خود را با سرعت زیاد میبلعند که یکی از عوامل اضافه شدن وزن محسوب می شود. اصولا انسان در وقت غذا بیش از آنچه که بدن او نیاز دارد، می خورد . غذای اضافی بصورت چربی در بدن ذخیره می شود که سبب بالا رفتن وزن می گردد. بلعیدن سریع غذا سبب ایجاد بسیاری از بیماریهای جهاز هاضمه می شود که از جمله می توان به اشکال در هظم غذا، سندرم متابولیکی، مقاومت به انسولین اشاره کرد.

بسیاری از پزشکان و متخصصین تغذیه بر این باورند که شنیدن موزیک به کنترل سرعت در غذا خوردن کمک می کند. بعبارت دیگر بعلت انحراف ذهن، سرعت غذا خوردن کاهش پیدا می کند.

  • عدم نوشیدن آب به اندازه کافی

نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب در روز لازم است، ولیکن اغلب افراد از این قانون پیروی نمی کنند. بر اساس بررسی های علمی انجام شده، کاهش ورود آب به بدن ، افزایش ذخیره چربی را در پی دارد. از سوی دیگر نوشیدن آب در حد کافی به  سم زدائی، دفع چربی اضافه کمک کرده و  سلامت پوست ، عملکرد مغز و حافظه را بهبود می بخشد. افراد دارای اضافه وزن بایستی آب زیاد بنوشند تا  عملکرد کلیه ها و کبد دچار نقصان نشود.

برخی از فوائد نوشیدن آب به قرار زیر است:

اختلالات پوست مانند چین و چروک ، اگزما و پسوریازیس را کاهش می دهد.

سیستم ایمنی را فعال می سازد

به درمان سردرد و میگرن کمک می کند

به هضم غذا کمک و از یبوست جلوگیری می کند

از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری می کند

سبب انبساط خاطر می شود

  • نداشتن وقت برای ورزش

ورزش  شما را سالم تر و خوشحال تر می کند. چنانچه شما قادر به اجرای رژیم غذائی نیستید، حد اقل 5 روز در هفته و هر بار به مدت 45 دقیقه بدن سازی کنید. این امر نه تنها سبب افزایش انرژی، بلکه موجب کاهش وزن اضافه می شود. چنانچه مایل به اجرای بدن سازی نیستید، هر روز 20 تا 45 دقیقه به ورزش مورد علاقه خود بپردازید . قابل توجه است که ورزش، ریسک ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی و بسیاری از مسائل مربوط به سبک زندگی را کاهش می دهد ، از جمله اثرات مثبت ورزش :

تحریک رشد عضلات، مفاصل و استخوانها

انبساط خلق و خوی و احساس سلامتی

کاهش ریسک فشار خون بالا و دیابت

جلوگیری از مشکلات سلامت روان

  • نخوردن صبحانه

صبحانه در حقیقت مهم ترین وعده غذا در روز است. شاید باور نکنید، ولی نخوردن صبحانه یکی از عوامل افزایش وزن است. علت این امر آنست که بدن پس از یک دوره ناشتائی طولانی از خواب بیدار می شود و نیاز به انرژی دارد. بدن باید این انرژی را از طریق صرف صبحانه تآمین کند. در صورتی که انرژی لازم از این راه تامین نشود، بدن از انرژی ذخیره استفاده کرده و آنرا دوباره و توسط وعده غذای بعدی جایگزین می سازد. انرژی ذخیره شده در این وضعیت بیش از حد نیاز است و لذا بخشی از آن بصورت چربی در می آید.

این دقیقا همان نگاه پزشکان و متخصصین تغذیه است که  تاکید بر صرف یک صبحانه کامل و سالم و صرف شام سبک دارند. ترک صبحانه می تواند  سبب یبوست و بسیاری از مشکلات قلبی عروقی شود.

  • کمبود خواب

کم خوابی در شب نه تنها موجب عصبی شدن و تحریک پذیری بیشتر می شود، بلکه باعث اضافه وزن می گردد. بر اساس تعداد زیادی از بررسی های علمی انجام شده، حتی کم خوابی چند ساعته نیز اضافه شدن وزن را( بخصوص در ناحیه دور کمر) در پی دارد.

بیداری برای مدت طولانی سبب بروز گرسنگی می شود. بنابراین خوابیدن برای مدت کافی به اجرای رژیم غذائی سالم و داشتن وزن قابل قبول کمک می کند. به بدن خود به اندازه کافی استراحت بدهید و از اضافه شدن وزن خود جلوگیری کنید.

  • صرف همزمان غذاها و محصولات مختلف

نوع اختلاط مواد غذائی نقش مهمی در سلامت مزاج ایفا می کند. در اینجا به تعداد محدودی از مواد غذائی اشاره می شود که حذف آنها و(یا حد اقل محدود کردن استفاده از آنها) می تواند مشکل گشا باشد:

حبوبات

غذاهای تند

محصولات لبنی

انواع آجیل و دانه های روغنی

غذاهای صنعتی

کافئین

  • مصرف الکل

مصرف الکل برای سلامتی مضر است . بعلاوه الکل حامل میزان قابل توجهی کالری است که سبب چاقی می گردد. بعلاوه الکل ظرفیت صرف غذا را افزایش می دهد. بعبارت دیگر الکل سبب می شود که حجم غذا به بیشتر از حد نیاز برای آن فرد تغییر پیدا کند. این فاکتور دومین عامل افزایش وزن در افراد مصرف کننده الکل است .

  1. تماشای تلویزیون همزمان با صرف غذا

تماشای تلویزیون ، همزمان با صرف غذا ممکن است که سبب افزایش وزن گردد، زیرا ذهن شما از توجه به غذا خوردن منحرف شده و پایان آن از دست فرد خارج می شود.

پرخوری و افزایش وزن امری است بسیار ساده، ولیکن کاهش دادن وزن یکی از مشکل ترین مسائل بهداشتی-تغذیه ای است.