کاهش سطح کلسترول از طریق رژیم غذایی:
عدم توجه به رژیم غذایی و اضافه وزن دو عامل اصلی خطر هستندکه می توانند به راحتی سبب بالا رفتن چربی خون شوند. علاوه بر این ، فقدان ورزش و عوامل ارثی و همچنین بیماری های تیروئیدی نیز می توانند متابولیسم چربی را تحت تاثیر قرار دهند.
همه عوامل فوق سبب بالا رفتن چربی خون شده و بنابراین خطر ابتلا به برخی بیماری ها را افزایش می دهند. قابل توجه است که از طریق رژیم غذایی می توان میزان LDL -کلسترول را کاهش داد.
کلسترول فقط در غذاهای با منشاء حیوانی یافت می شود. هرچه چربی غذا بیشتر باشد ، میزان کلسترول بیشتر است.
در مورد تخم مرغ، بعنوان بمب کلسترول باید گفت که فقط زرده تخم مرغ حاوی کلسترول است که میزان کلسترول در آن به حدود 250 میلی گرم دریک تخم مرغ میرسد. این که آیا مصرف تخم مرغ واقعاً همانقدر که در گذشته تصور می شد در افزایش میزان LDL نقش دارد ، اکنون بحث برانگیز است. جدیدترین مطالعات به این نتیجه رسیده است که خوردن دو تا سه تخم مرغ در هفته بی خطر است. البته باید به مصرف تخم مرغ های “پنهان” ، به عنوان مثال در ماکارونی و محصولات دیگر نیز توجه نمود.
شیر (و در نتیجه کره) نیز یک غذای حیوانی است و حاوی مقدار زیادی کلسترول است. استفاده از محصولات لبنی کم چرب می تواند در اینجا مفید باشد.
به طور کلی: غذاهای دارای اسیدهای چرب اشباع شده یا اسیدهای چرب ترانس به ویژه برای سطح کلسترول مضر هستند. در ادامه به مواد غذائی که حامل مقدار قابل توجهی از کلسترول هستند، اشاره شده است.