افزایش تعداد گلبول های قرمز و علل آن:
افزایش کم گلبول قرمز معمولاً خطرناک نیست. ولیکن باید توجه داشت که افزایش یا پلی گلبولی برجسته ممکن است خطرات مختلفی را به همراه داشته باشد. در چنین مواردی مراجعه به پزشک و تشخیص علت پلی گلبولی لازم است. از آنجا که به دلیل افزایش تعداد سلول ها ، خون به طور فزاینده ای تغلیظ می شود ،ممکن است که اختلالات جدی در گردش خون رخ عارض شود. بعبارت دیگر این امر می تواند سبب ایجاد ترومبوزهای خطرناک (لخته های خونی که سبب انسداد رگها و قطع جریان خون می گردد) شود . سکته مغزی یا حمله قلبی پیامدهای احتمالی این رخ داد بشمار می روند.
در مواردی که افزایش گلبولهای قرمز فقط برای مدت زمان محدودی ، به عنوان مثال در نتیجه اقامت در ارتفاع زیاد رخ دهد، تشخیص آن معمولاً آسان است و تعداد گلبولهای قرمز پس از قرار گرفتن در شرایط عادی دو مرتبه به حدود نرمال بازخواهد گشت.در موارد افزایش دائمی گلبولهای قرمز لازمست برای کاهش تعداد و حجم گلبول های قرمز، با مشاوره با پزشک، نسبت به اهدای خون اقدام شود. علاوه بر این می توان جهت جلوگیری از ترومبوز از تجویز دوز پایین رقیق کننده های خون (به عنوان مثال ASA) استفاده کرد.
با این حال ، در بیشتر موارد ، استفاده از داروهای رقیق کننده خون به تنهائی کافی نیست و تغییر در سبک زندگی نظیر یک رژیم غذایی متعادل و سالم و مصرف زیاد مایعات لازم خواهد بود. علاوه بر این ، مصرف دخانیات باید محدود شود و در حالت ایده آل ، کاملاً متوقف گردد. مصرف کافئین نیز باید به حداقل ممکن کاهش یابد. انجام ورزش کافی و منظم توصیه می شود.چنانچه علت پلی گلبولی تومور یا برخی بیماری های دیگر باشد ، تشخیص و درمان در اسرع وقت از اهمیت خاصی برخوردار است. افزایش گلبول قرمز در رابطه با تومورها یک عارضه جانبی خطرناک است که در حقیقت تشخیص به موقع و درمان بیماری اصلی را لازم می سازد.